sfaturi pentru femeile indragostite de un barbat insurat
Iubesc un barbat insurat si nu-l pot parasi! Statistic vorbind, cu cat dureaza mai mult o relatie cu un barbat insurat, cu atat este mai putin probabil ca el sa divorteze, sustin specialistii.

Traiesti o "iubire interzisa", te chinuie gandul ca nu-l ai langa tine de sarbatori sau in alte momente importante din viata ta, esti in culmea fericirii cand va vedeti, dar te doare sufletul in fiecare dimineata cand te trezesti singura ... tot fara el. Te-ai intrebat de nenumarate ori daca se merita si tot de atatea ori ai ajuns sa te consolezi cu gandul ca el te iubeste si va fi liber, asa cum ti-a promis. Ca exista multe sau putine cazuri cu final fericit, nimeni nu poate sa stabileasca si nici nu te-ar incalzi cu nimic un raspuns. Cert este ca se intampla sa te indragostesti de un barbat insurat, iar tu esti acum in aceasta situatie si nu stii cum sa faci ca sa-ti fie bine.

Nu spun ca sfaturile vor rezolva problema de la sine, insa te pot ajuta sa iei o hotarare in cunostinta de cauza, tinand cont doar de tine. Iata ce iti propune psihoterapeutul Lena Rusti pentru a analiza la rece situatia in care te gasesti:

1. Gandeste-te de ce ai ales o relatie imposibila. Chiar daca nu stiai ca e insurat, e foarte posibil ca in interior sa existe anumite retineri ale asumarii unei relatii, care sa te duca la alegeri de acest tip de relatie. Si daca e vorba de asta, nu vei putea depasi aceasta etapa decat prin tine insati, nu prin celalalt.

2. Nu transforma relatia intr-o competitie cu cealalta, in care te simti mai iubita daca obtii mai mult in raport cu ce obtine ea. Competitia iti va activa sentimente si comportamente negative, care isi vor face efectul in timp.

3. Nu te transforma in a doua sotie. Incercand sa il faci sa se simta vinovat si responsabil pentru tine, pui presiune asupra lui si te responsabilizezi pe tine. Iar incercand sa obtii lucrurile pe care le doresti, punand zilnic presiune asupra lui, risti sa ii creezi un sentiment de sufocare, in care sa ramana doar pentru ca se simte tot mai vinovat.

4. Nu da neconditionat doar pentru ca iti e frica sa nu te paraseasca. Ii creezi sentimentul ca tu dai fara ca el sa se responsabilizeze in relatie si va lua pana cand te va stoarce de energie si de iubire.

5. Nu te minti singura si nu il lasa sa te minta. Daca esti in relatia asta, asum-o cum e in acest moment, nu te amagi ca se va schimba.

6. Nu te simti vinovata. E alegerea lui sa fie in aceasta relatie, la fel si a ta. Nu e vina ta ca el nu a gasit o alta modalitate de a fi fericit, dar nu il lasa sa te responsabilizeze pe tine pentru alegerile sale.

7. Nu il lasa sa te foloseasca pentru a-si rezolva problemele din cealalta relatie. Daca faci asta, risti sa ramai cu un gust amar si cu o incredere in tine si in oameni care va fi greu de restabilit.

8. Nu il crede ca e o victima. Barbatii implicati in mai multe relatii pot avea texte foarte induiosatoare, care de obicei gasesc victime perfecte. Nu il lasa sa te incarce. Daca alegi sa ii fii alaturi, cere-i macar demnitate.

9. Gandeste-te bine la ce iti doresti de la aceasta relatie, apoi gandeste-te la limitele acesteia, pentru ca nu intotdeauna poti obtine ce iti doresti. Apoi, ia o hotarare in consecinta. Cel putin, daca alegi sa fii in continuare acolo, vei stii de ce esti.


sursa: eva.ro
Aboneaza-te acum
la newsletter-ul nostru
Iti doresti o relatie frumoasa si vrei o viata sexuala mai buna? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei primi zilnic sfaturi pentru o viata mai buna!